RSS

BKB Campagne Award voor Geert Wilders

7,660 Reacties | Geplaatst op Mar 02 2011

Tijdens het Feest van de Democratie in de Melkweg haalde PVV-leider Geert Wilders zelf de BKB Campagne Award 2011 op.

Nu een groeiend deel van het electoraat zwevend is, groeit het belang van een sterke campagne. Met de awards wil het campagnebureau BKB hier aandacht voor vragen. De vakjury bestaande uit campagne experts met verschillende partijpolitieke achtergronden: Jack de Vries, Jan Driessen, Hans Anker, Kay van de Linde en Erik van Bruggen is over het algemeen niet onder de indruk van de gevoerde campagnes voor de Provinciale Statenverkiezingen. Het is de politieke partijen niet gelukt om nieuwe thema’s op de agenda te plaatsen.

Lees verder »

Animatie Het Feest van de Democratie | Nederland in alle Staten

9 Reacties | Geplaatst op Mar 01 2011

Gemaakt door Bas Mooij voor Het Feest van de Democratie | Nederland in alle Staten.

Aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen organiseerden het campagnebureau BKB en de Melkweg het Feest van de Democratie. Een avond vol debat, analyse, muziek, columns, cabaret, colleges, documentaires en politiek wapengekletter.

Wie wint de BKB Campagneaward?

798 Reacties | Geplaatst op Mar 01 2011

Wie krijgt vanavond de BKB campagneaward voor de beste campagne tijdens de Provinciale Statenverkiezingen? Voor de tweede keer wordt de Award uitgereikt. Welke partij heeft alles uit de kast getrokken om de stemmen te winnen? Wie heeft de beste beeldregie toegepast en wie maakte de beste poster? Doorgewinterde campaigners Erik van Bruggen (oprichter en directeur van het campagnebureau BKB), Jack de Vries (politiek strateeg), Jan Driessen (directeur communicatie bij AEGON), Kay van de Linde (persstrateeg en spindoctor) en Hans Anker (campagnestrateeg) maken de winnaar bekend en delen de award uit. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen was de VVD de grote winnnaar.

Maker van campagnefilmpje D66, maakt ook animaties voor Het Feest van de Democratie

14 Reacties | Geplaatst op Mar 01 2011

Bas Mooy, de maker van onderstaand campagnespot voor D66, maakt ook een animatie voor Het Feest van de Democratie. Komt dat zien!

Paul Smeulders: ‘Kunduz JA, megastallen NEE!’

2,929 Reacties | Geplaatst op Feb 27 2011

De BKB academie ging in haar tocht langs alle provincies ook op bezoek bij Paul Smeulders, lijstrekker voor GroenLinks in Brabant. Hij is met 23 jaar de jongste lijstrekker in deze verkiezingen en lanceerde een 3D campagne.

Tijdens Het Feest van de Democratie in de Melkweg doet hij mee aan de Statenbattle. Hij gaat met andere kandidaat Statenleden uit het hele land het debat aan over het belang van deze verkiezingen? Zijn hun lokale campagnes gegijzeld door landelijke belangen? Wat staat er op het spel? Hoe weten ze ondanks de landelijke thema’s hun boodschap over te brengen aan het electoraat?

Stem VVD!

464 Reacties | Geplaatst op Feb 26 2011

Minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voerde in Arnhem campagne en liep de BKB Academie tegen het lijf. Hij hield een elevator pitch voor de VVD.

Boris van der Ham: Orde en vrede in de Provincie

241 Reacties | Geplaatst op Feb 26 2011

Zie hier de nieuwe vrije lezing van Boris van der Ham. Op 1 maart gaat hij tijdens Het Feest van de Democratie in gesprek met Ed van Thijn over de hoogte- en dieptepunten van de democratie.

Stem CDA!

7 Reacties | Geplaatst op Feb 26 2011

CDA-campagneleider Michael Sijbom vertelt waarom jij voor het CDA moet stemmen

Frits Wester: gebruik je stemrecht!

1,381 Reacties | Geplaatst op Feb 26 2011

De BKB academie maakt een reis langs alle provincie en vraagt aan iedereen die ze ontmoeten waarom we naar de stembus moeten op 2 maart. Zo ook Frits Wester:

Campagneposters!

152 Reacties | Geplaatst op Feb 25 2011

De BKB Academie doet de komende dagen 12 provincies aan. In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen maakt de BKB Academie een diepe duik in de lokale campagnes. Kijk hier voor een mooi overzicht aan lokale campagneposters.